Sida 1 av 1

Cykelresa Italien 2016

Postat: 15-12-08 15:55
av Uli Kappes
2012 flög vi för första gången till värme och härlig cykling i Emilia Romagna området. Efter tre år valde vi förra året ett nytt område, nämligen Gardasjön i Norra Italien och dit återvänder vi 2016.

Vårt hotell ligger i den gamla byn Peschierra del Garda vid sjöns södra spets. Dagen börjar vi med en stärkande frukost innan den guidade cykelturen för oss till bl a Riva del Garda vid norra ändan av sjön och Monte Baldo. Efter hemkomsten och ett dopp i poolen kommer du till ett välfyllt bord med bl a pasta, pizza och smaskiga efterrätter för att återställa dina kolhydratdepåer. Glöm dock inte att lämna plats för trerättersmiddagen senare under kvällen.
Har du inte fått nog av träning kan du besöka hotellets gym eller några av de historiska byarna på bekvämt cykelavstånd – det finns elcyklar :wink: att hyra på hotellet.

Resan går under vecka 17, d v s från lördag den 23:e april till söndag, den 1:e maj 2016. Vi kommer att bo på Enjoy Garda Hotel (http://www.gardabikehotel.com) och paketet som jag har valt heter ”All Inclusive cycling package”.

I paketet ingår följande:
- Riklig frukost
- lunchbuffé vid hemkomsten efter cykelturen
- trerätters middag
- dagliga guidade cykelturer
- smörgåsar och bananer
- Videoövervakat cykelkällare med verktyg och möjlighet att tvätta av cykeln
- fri daglig tvätt av cykelkläder

Paketet kostar:
- Dubbelrum för två cyklister: € 1 872 (€ 936/person)
- Dubbelrum för en cyklist: € 1 373
- Dubbelrum för en cyklist och en icke cyklist: € 1 505

Cykelhyra:
Skall du hyra din cykel på plats - vilket jag rekommenderar, hittar du uppgifter om uthyrning på
http://www.gardabikehotel.com/en/specia ... ike-rental.
Cykelhyran för hela veckan - sju cykeldagar - är t ex € 249 för en finfin Pinarello Marvel.

Flygresa:
Det finns flera flygplatser i närheten av hotellet - Verona, Bergamo (Ryanair) och Milano för att nämna de närmaste. Var och en bokar sin egen flygresa.

Mitt förslag är:
Göteborg till Verona via München med avgång kl 11:55 och ankomst i Verona kl 15:55. Hemresa från Verona kl 18:50 via Frankfurt och ankomst i Göteborg kl 22:55.

Transport flygplats - Garda Bike Hotel:
Hotellet ordnar med transport. Transfern från och till Verona är gratis, medan transfern från och till de andra flygplatserna debiteras extra och kostnaden beror på flygplats och antal personer som åker med bussen.

Motionstävling
Vi har möjlighet att delta i motionsloppet Gran Fondo Avesani Luca (http://www.granfondoavesaniluca.com/). Starten går kl 08:15 söndag, den 1:a maj och det erbjuds både 90 km och 125 km. Efter loppet åker vi tillbaka till hotellet för en dusch, en bit mat och en kall öl innan vi ger oss av till flygplatsen.

Anmälan:
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till [email protected].

Ansvar:
Jag är ingen researrangör eller liknande utan jag försöker bara samla ihop ett gäng trevliga och cykelsugna HCKare som vill cykla en vecka i Italien. Därför finns det inget finstilt eller någon försäkring från min sida. Alla uppgifter ovan är som tyskarna brukar säga "wie immer ohne Gewähr" (fritt översatt "alla uppgifter ovan lämnas som alltid utan garanti för felaktigheter och förändringar).


Tveka inte nu. Resan kan vara din start in i ett spännande cykelår.

Med varma cykelhälsningar,

Uli